Polévka skopová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1027 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 655.4 mg
- Vláknina 8682.5 mg
- Vitamín A 8682.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopová žebra vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme přibližně hodinu. Mezitím uvaříme brambory v půl litru vody a nakrájíme je na plátky.
-
2
Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do vývaru. Polévku znovu přivedeme k varu.
-
3
Zeleninu očistíme, nahrubo nastrouháme, hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a zeleninu s hříbky na něm orestujeme. Přidáme do polévky i s máslem. Dosolíme, opepříme, ochutíme majoránkou, necháme projít varem a můžeme podávat.
-
4
Do talířů vložíme plátky brambor a zalijeme je horkou polévkou.