Čínská zelenina s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 250 g Mrkev kořen
  • 250 g Sýr sójový - Tofu
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Zázvor celý
  • 250 g Cibulka jarní
  • 180 g Čekanka
  • 250 g Shiitake houby
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 161 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 620 mg
  • Vláknina 20824.5 mg
  • Vitamín A 20824.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marinádu: smícháme sójovou omáčku, sherry, drcený česnek, sůl a pepř podle chuti. Tofu nakrájené na kostky zalijeme marinádou, přikryjeme a necháme je marinovat v pokojové teplotě nejméně 15 minut.

  • 2

    Tofu scedíme a marinádu uschováme. Ve woku nebo na velké pánvi ohřejeme sezamový a slunečnicový olej, přidáme tofu a lehce opečeme při velké teplotě 2-3 minuty, aby si tofu zachovalo pěkný tvar. Vyjmeme je z woku děrovanou lžící a osušíme na papírovém ubrousku.

  • 3

    Rozpůlenou čekanku rozdělíme na listy. Do woku přidáme nudličky mrkve a zázvoru a smažíme asi 2 minuty. Přidáme nakrájené houby, kousky jarní cibulky a smažíme ještě 2 minuty, potom přidáme fazolové lusky s čekankou a smažíme ještě 1 minutu.

  • 4

    Vrátíme tofu, přelijeme je uschovanou marinádou a rychle vaříme, až se skoro všechna marináda vypaří a tofu se důkladně prohřeje. Bohatě posypeme sezamovými semeny, ochutnáme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu