Quiche s kapustou
Suroviny
- 600 g Kapusta růžičková
- 30 g Máslo čerstvé
- 120 g Slanina vepřová
- 125 g Smetana 12% (konzumní)
- 50 g Sýr Parmezán
- 15 g Droždí
- 100 g Ovesné vločky
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 200 ml Mléko polotučné
- 500 ml Voda pitná
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 21 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 150.4 mg
- Draslík 177.6 mg
- Vláknina 8697.4 mg
- Vitamín A 8697.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičkovou kapustu omyjeme a 20 minut povaříme. Následně necháme vychladnout.
-
2
Mezitím smícháme v míse mouku, vločky, droždí, mléko, cukr, máslo a špetku soli v jedno těsto. Pořádně promícháme a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Formu na quiche vymastíme a vyložíme těstem. Na vrch přidáme nakrájenou a povařenou kapustu.
-
3
Smícháme vejce se smetanou a směs osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný parmazán a nakrájenou slaninu. Směs následně nalejeme na těsto, které pak vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme cca 30 minut.