Kupustové tarte

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Šunka tradiční
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 906 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 379.5 mg
  • Draslík 1279.5 mg
  • Vláknina 10539.8 mg
  • Vitamín A 10539.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku nasypeme do mísy a přidáme špetku soli, 50ml vody, jedno vejce a máslo. Vše pořádně promícháme v těsto a dáme do ledničky.

  • 2

    Kapustu očistíme a vložíme na 4 minuty do vroucí vody. Poté ji vyndáme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    Smícháme vejce se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem již připravenou kapustou a na kousky nakrajenou šunkou, pak přidáme špetku soli a pepře.

  • 4

    Těsto vyndáme z chladničky a vložíme do forem na koláče. Cca deset minut necháme těsto předpéct na 200 stupňů v troubě.

  • 5

    Formy vyndáme z trouby a těsto necháme zchladit. Na těsto pak rovnoměrně rozlejeme směs, kterou jsme si připravili.

  • 6

    Necháme pak dopéct dalších 15 až 20 minut.

Komentáře k receptu