Mandlové řezy s mramorovou polevou
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 140 g Cukr moučkový
- 100 g Mandle
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 120 g Džem jahodový
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Cukr moučkový
- 20 g Čokoláda hořká
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 26 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 218.8 mg
- Vláknina 5949.5 mg
- Vitamín A 5949.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmícháme máslo, přidáme prosátý cukr a utřeme do hladka. Vmícháme kypřicí prášek, strouhané mandle, vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. V polovině překrojíme, spojíme džemem, povrch potřeme mramorovou polevou a nakrájíme na řezy.
-
3
Poleva: důkladně, dohladka promícháme cukr, bílek a citronovou šťávu. Rozetřeme na upečené těsto, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou rychle mřížkujeme.