Špenátové nudle s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Droždí
  • 100 g Špenátový protlak mražený
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 275.3 mg
  • Draslík 654.6 mg
  • Vláknina 8765.5 mg
  • Vitamín A 8765.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané mandle drobně nasekáme a nasucho je dozlatova opražíme.

  • 2

    Do mísy dáme hladkou mouku, špenátový protlak (bez vody), bílý pepř, vejce, rozdrobené droždí a vše dobře promícháme. Směs dáme na pomoučený vál a pomocí rukou vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dva díly a z každého vyválíme tenkou placku. Placku nakrájíme na dlouhé nudle široké přibližně 1.5 cm.

  • 3

    Do hrnce si dáme vařit 3 litry vody s 0.5 lžíci soli. Když se začne voda vařit, dáme do ní nudle a vaříme je nezakryté přibližně při mírné teplotě 3-5 minut. Dáme pozor, aby se nám nerozvařily. Uvařené nudle vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře, posypeme mandlemi a každou porci polijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu