Venkovské kari
Suroviny
- 200 g Brambory
- 160 g Cibule
- 300 g Květák
- 150 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 25 g Zázvor celý
- 5 g Kurkuma
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Chilli paprička
- 100 g Paprika zelená
- 5 g Chilli koření mleté
- 15 g Koriandr čerstvý
- 45 g Kokos strouhaný
- 150 ml Voda pitná
- 10 ml Šťáva citrónová
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 95 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 894.2 mg
- Vláknina 13741.4 mg
- Vitamín A 13741.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.7 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nasypeme kokos, přidáme horkou vodu a mícháme, až se rozpustí. Na rozpálený olej dáme koriandr, chilli a kurkumu a mícháme 1 minutu. Přidáme strouhaný zázvor, nasekanou cibuli a česnek a mícháme ještě 3-5 minut, až cibule změkne, ale nezhnědne.
-
2
Vložíme růžičky květáku, nakrájené brambory a mrkev a zamícháme, aby se vše obalilo kořením. Za občasného míchání podusíme 5 minut.
-
3
Přidáme zelenou papriku, chilli papričku, rajčata a kokosové mléko (tekutiny ze strouhaného kokosu), dochutíme pepřem a solí. Zamícháme. Přivedeme k varu. Přikryjeme a necháme pomalu dusit 25-30 minut, až je zelenina měkká.
-
4
Vmícháme citronovou šťávu. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme.