Venkovské kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 160 g Cibule
  • 300 g Květák
  • 150 g Mrkev kořen
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 25 g Zázvor celý
  • 5 g Kurkuma
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Chilli paprička
  • 100 g Paprika zelená
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 45 g Kokos strouhaný
  • 150 ml Voda pitná
  • 10 ml Šťáva citrónová
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 894.2 mg
  • Vláknina 13741.4 mg
  • Vitamín A 13741.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme kokos, přidáme horkou vodu a mícháme, až se rozpustí. Na rozpálený olej dáme koriandr, chilli a kurkumu a mícháme 1 minutu. Přidáme strouhaný zázvor, nasekanou cibuli a česnek a mícháme ještě 3-5 minut, až cibule změkne, ale nezhnědne.

  • 2

    Vložíme růžičky květáku, nakrájené brambory a mrkev a zamícháme, aby se vše obalilo kořením. Za občasného míchání podusíme 5 minut.

  • 3

    Přidáme zelenou papriku, chilli papričku, rajčata a kokosové mléko (tekutiny ze strouhaného kokosu), dochutíme pepřem a solí. Zamícháme. Přivedeme k varu. Přikryjeme a necháme pomalu dusit 25-30 minut, až je zelenina měkká.

  • 4

    Vmícháme citronovou šťávu. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme.

Komentáře k receptu