Punčové řezy na plech
Suroviny
- 40 g Mandle
- 50 g Máslo čerstvé
- 70 g Máslo čerstvé
- 0.6 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 30 g Strouhanka
- 90 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Griliáš
- 20 g Kakao
- 0.5 kávová lžička Punč
- 0.25 ks Citrony
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Punč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 27 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 332.6 mg
- Draslík 140.3 mg
- Vláknina 2708.3 mg
- Vitamín A 2708.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozmícháme, postupně přidáme žloutky, cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a třeme cca 30 minut (do zhoustnutí). Poté vmícháme po lžících tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhanku, mouku a strouhané mandle.
-
2
Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Hotové těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu potřeme nádivkou, zakryjeme druhou polovinou a přelijeme punčovou polevou. Nakrájíme na čtverečky, když poleva ztuhne, složíme do papírových košíčků.
-
3
Na nádivku dobře umícháme máslo s cukrem a kakaem. Přidáme punč a jemně utlučený griliáš.
-
4
Na polevu smícháme cukr s vroucí vodou a punčem, třeme do zhoustnutí.