Kávové trojhránky s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Kompot třešňový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 70 g Cukr moučkový
  • 250 g Cukr moučkový
  • 120 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 2 polévková lžíce Káva turecká
  • 5 polévková lžíce Káva turecká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 350.9 mg
  • Draslík 176.9 mg
  • Vláknina 2869.7 mg
  • Vitamín A 2869.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr se žloutky a vanilkou, třeme cca 30 minut, poté přidáváme střídavě mleté ořechy, mouku s kypřicím práškem a tuhý sníh, ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, poté plát nakrájíme na pruhy. Polovinu potřeme kávovou nádivkou, zakryjeme zbytkem těsta a nakrájíme na trojúhelníčky. Přelijeme kávovou polevou, necháme oschnout, dozdobíme zbytkem nádivky, doprostřed každého dáme třešni a vložíme do papírových košíčků.

  • 3

    Nádivka: utřeme dohladka máslo, přidáme cukr, žloutek a přikapeme studenou kávu. Důkladně promícháme.

  • 4

    Poleva: třeme v míse cukr s horkou kávou tak dlouho, než vznikne hladká, jemná hmota.

Komentáře k receptu