Kávové trojhránky s třešněmi
Suroviny
- 200 g Kompot třešňový
- 20 g Máslo čerstvé
- 160 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Ořechy vlašské
- 70 g Cukr moučkový
- 250 g Cukr moučkový
- 120 g Cukr moučkový
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Vanilka mletá
- 2 polévková lžíce Káva turecká
- 5 polévková lžíce Káva turecká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 34 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 350.9 mg
- Draslík 176.9 mg
- Vláknina 2869.7 mg
- Vitamín A 2869.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme cukr se žloutky a vanilkou, třeme cca 30 minut, poté přidáváme střídavě mleté ořechy, mouku s kypřicím práškem a tuhý sníh, ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto zlehka promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, poté plát nakrájíme na pruhy. Polovinu potřeme kávovou nádivkou, zakryjeme zbytkem těsta a nakrájíme na trojúhelníčky. Přelijeme kávovou polevou, necháme oschnout, dozdobíme zbytkem nádivky, doprostřed každého dáme třešni a vložíme do papírových košíčků.
-
3
Nádivka: utřeme dohladka máslo, přidáme cukr, žloutek a přikapeme studenou kávu. Důkladně promícháme.
-
4
Poleva: třeme v míse cukr s horkou kávou tak dlouho, než vznikne hladká, jemná hmota.