Ryba bílá po sečuánsku
Suroviny
- 350 g Bílá ryba
- 2 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Ocet rýžový
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 stroužek Česnek
- 1.75 dl Vývar rybí
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 12 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 168.7 mg
- Vláknina 2068 mg
- Vitamín A 2068 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky pokrájíme rybu. Smícháme v misce mouku, vejce, lžíci sójové omáčky, víno a uděláme těstíčko. Kostky rybího masa v něm obalíme.
-
2
Rozehřejeme ve woku olej a pečeme porce ryb do zlatohněda. Poté je vyndáme, necháme okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. Z woku vylijeme všechen olej až na 1 lžíci. Osmahneme v něm pokrájenou cibuli, zázvor, chilli, česnek, celer a pokrájené jarní cibulky. Vmícháme zbývající sójovou omáčku a vinný ocet. Přidáme sečuánský pepř, moučkový cukr a rybí vývar. Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hladkou pastu a přilijeme do woku. Přivedeme k varu a povaříme minutu.
-
3
Přidáme do woku rybí maso a povaříme 2 minuty. Okamžitě podáváme.