Gougere s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 375 g Hříbky čerstvé
  • 10 g Estragon
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1061 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 292.6 mg
  • Draslík 582.9 mg
  • Vláknina 1892.5 mg
  • Vitamín A 1892.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pálené těsto: mouku prosejeme se špetkou soli. Do hrnce nalijeme odměřené množství vody, přidáme máslo a přivedeme k varu.

  • 2

    Hrnec sundáme ze sporáku a přidáme mouku. Zamícháme, až je směs hladká a lesklá a nechytá se stěn kastrolu. Necháme trochu vychladnout. Do směsi postupně zamícháme vejce, až se těsto leskne. Připravíme gougere tak, že těsto vtlačíme kolem okrajů zapékací misky. Přikryjeme a dáme vychladit, mezitím si připravíme náplň.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby a mírně 3–4 minuty smažíme. Houby děrovanou lžící vyjmeme a dáme stranou. Nasypeme mouku a 1 minutu mícháme. Postupně přiléváme mléko a průběžně vaříme, až směs zhoustne.

  • 4

    Vrátíme houby, přidáme estragon a okořeníme pepřem a solí. Směs nalijeme doprostřed věnce z těsta a pečeme 35–40 minut v troubě na 220 °C dozlatova.

Komentáře k receptu