Dušené kuřecí maso s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 34 g
- Sodík 544 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 160.3 mg
- Draslík 866.2 mg
- Vláknina 6093.2 mg
- Vitamín A 6093.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Měkký chřest vyjmeme děrovanou naběračkou a nakrájíme ho na kousky. Kuře opláchneme a osušíme utěrkou a naporcujeme ho na 8 částí.
-
2
Potom maso osmahneme v kastrolu, nebo hluboké pánvi, s nasekanou cibulí. Osmahnuté maso zalijeme vývarem z chřestu a dusíme doměkka. Před koncem dušení vložíme ke kuřeti kousky chřestu a promícháme. Pokrm podáváme s vařenými novými brambory, do kterých přimícháme petrželovou nať. Podáváme teplé.