Olivový koláč s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 90 g Mák - semena
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 90 g Olivy černé
  • 125 g Mozzarella
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 140 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 358.1 mg
  • Vláknina 10269.8 mg
  • Vitamín A 10269.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makový korpus: V robotu zpracujeme mouku, máslo, mák, cukr, sůl a pepř na drobenku. Robot vypneme, přidáme vodu a zapneme opět robot, až je ze směsi koule. Lehce těsto prohněteme a vyválíme korpus.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a 3–5 minut je smažíme. Přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, polovinu bazalky a cukr. Podle chuti okořeníme. Podusíme 5–7 minut, až náplň zhoustne. Směs necháme trochu vychladnout.

  • 3

    Koláčový korpus pečeme 15 minut v troubě na 220 °C. Na dno korpusu rozestřeme rajčatovou náplň, posypeme ji sýrem a olivami a pečeme 15–20 minut. Podáváme horký nebo studený, posypaný bazalkou.

Komentáře k receptu