Olivový koláč s rajčaty
Suroviny
- 250 g Cibule
- 90 g Mák - semena
- 125 g Máslo čerstvé
- 400 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 90 g Olivy černé
- 125 g Mozzarella
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 140 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 26 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 358.1 mg
- Vláknina 10269.8 mg
- Vitamín A 10269.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makový korpus: V robotu zpracujeme mouku, máslo, mák, cukr, sůl a pepř na drobenku. Robot vypneme, přidáme vodu a zapneme opět robot, až je ze směsi koule. Lehce těsto prohněteme a vyválíme korpus.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a 3–5 minut je smažíme. Přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, polovinu bazalky a cukr. Podle chuti okořeníme. Podusíme 5–7 minut, až náplň zhoustne. Směs necháme trochu vychladnout.
-
3
Koláčový korpus pečeme 15 minut v troubě na 220 °C. Na dno korpusu rozestřeme rajčatovou náplň, posypeme ji sýrem a olivami a pečeme 15–20 minut. Podáváme horký nebo studený, posypaný bazalkou.