Bylinkové knedlíčky se zeleninou
Suroviny
- 280 g Cuketa
- 125 g Hrášek
- 350 g Květák
- 60 g Máslo čerstvé
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 60 g Tuk
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 125 g Šalotka
- 5 g Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g Bylinky čerstvé - svazek
- 250 g Petržel kořen
- 60 g Kroupy střední
- 50 ml Voda pitná
- 1 ks Bobkový list
- 1.25 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 181 g
- Sodík 2529 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 37.9 mg
- Draslík 1536 mg
- Vláknina 27597 mg
- Vitamín A 27597 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 171.6 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Knedlíčky: mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy, přidáme tuk, nasekané bylinky a podle chuti sůl a pepř. Přidáme vodu a vypracujeme středně tuhé těsto.
-
2
Vytvarujeme 16 knedlíčků. Zakryjeme je a dáme stranou.
-
3
V pekáči rozehřejeme máslo. Vložíme na ně rozpůlené šalotky a za občasného míchání je smažíme, až změknou, ale nezhnědnou.
-
4
Nalijeme vývar, přidáme kousky mrkve, petržele, uvařené kroupy a bobkový list. Přikryjeme a dusíme asi 30 minut v troubě na 190 °C.
-
5
Pekáč vyndáme z trouby, přidáme nakrájené cukety, růžičky květáku, hrášek, bylinky a podle chuti sůl a pepř.
-
6
Na zeleninu položíme knedlíčky a dáme znovu do trouby na 20 minut, až jsou knedlíčky tepelně upravené. Potom odstraníme bobkový list a pokrm ihned podáváme.