Vepřové maso na zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 32 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 90.9 mg
- Draslík 678.6 mg
- Vláknina 10256.2 mg
- Vitamín A 10256.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrájíme na menší kusy, podlijeme vodou a vaříme nezakryté 10 minut. Mezitím na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky, osolíme a krátce orestujeme a přimícháme k zelí. Dusíme zakryté na mírném ohni doměkka.
-
2
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do uvařeného pokrmu a povaříme do zhoustnutí. Dosolíme, dopepříme a podáváme s vařenými bramborami.