Mořský ďas orientální
Suroviny
- 225 g Cuketa
- 225 g Mrkev kořen
- 175 g Slanina vepřová
- 175 g Garnát obecný
- 125 g Fazolové lusky zelené
- 750 g Mořský ďas
- 4 kávová lžička Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 3 dl Vývar rybí
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 103 g
- Sodík 842 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 111.2 mg
- Draslík 861.6 mg
- Vláknina 5362.5 mg
- Vitamín A 5362.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z rybího masa sloupneme kůži a blánu. Rozřízneme podél páteře ploutve napůl. Mezi dva kusy pergamenového papíru vložíme jednotlivé porce a rozklepeme je na tloušťku 1 cm. Smícháme garnáty, pokrájené jarní cibulky, ústřicovou omáčku, nakrájenou chilli. Nádivku položíme na půlku každé ploutve a druhou půlkou ji přikryjeme. Na pergamenový papír položíme 5 plátků slaniny a na ně porce ryb. Plátek slaniny přeložíme přes rybu a svrchu dáme další. Převážeme nití. Tyto porce vyrovnáme v jednom patře velkého pařáku.
-
2
Přivedeme vodu k varu ve woku a nad hladinu umístíme pařák. Zakryjeme wok pokličkou a v páře vaříme 20 minut.
-
3
Pokrájíme cuketu, mrkev, papriku a citronovou kůru s výjimkou zelených fazolek. Zeleninu dáme do druhého patra. Pařák převrátíme, takže ryby budou navrchu. Pod pokličkou vaříme 10 minut.
-
4
Do hrnečku dáme rybí vývar, vinný ocet, moučkový cukr, rajčatový protlak, sójovou omáčku, solamyl a trochu studené vody a za častého míchání přivedeme k varu a povaříme 5 minut.
-
5
Ryby pokrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou.