Mořský ďas orientální

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Cuketa
  • 225 g Mrkev kořen
  • 175 g Slanina vepřová
  • 175 g Garnát obecný
  • 125 g Fazolové lusky zelené
  • 750 g Mořský ďas
  • 4 kávová lžička Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 dl Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 842 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 111.2 mg
  • Draslík 861.6 mg
  • Vláknina 5362.5 mg
  • Vitamín A 5362.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z rybího masa sloupneme kůži a blánu. Rozřízneme podél páteře ploutve napůl. Mezi dva kusy pergamenového papíru vložíme jednotlivé porce a rozklepeme je na tloušťku 1 cm. Smícháme garnáty, pokrájené jarní cibulky, ústřicovou omáčku, nakrájenou chilli. Nádivku položíme na půlku každé ploutve a druhou půlkou ji přikryjeme. Na pergamenový papír položíme 5 plátků slaniny a na ně porce ryb. Plátek slaniny přeložíme přes rybu a svrchu dáme další. Převážeme nití. Tyto porce vyrovnáme v jednom patře velkého pařáku.

  • 2

    Přivedeme vodu k varu ve woku a nad hladinu umístíme pařák. Zakryjeme wok pokličkou a v páře vaříme 20 minut.

  • 3

    Pokrájíme cuketu, mrkev, papriku a citronovou kůru s výjimkou zelených fazolek. Zeleninu dáme do druhého patra. Pařák převrátíme, takže ryby budou navrchu. Pod pokličkou vaříme 10 minut.

  • 4

    Do hrnečku dáme rybí vývar, vinný ocet, moučkový cukr, rajčatový protlak, sójovou omáčku, solamyl a trochu studené vody a za častého míchání přivedeme k varu a povaříme 5 minut.

  • 5

    Ryby pokrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou.

Komentáře k receptu