Jehněčí jinak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Česnek
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 786.2 mg
  • Vláknina 3798.5 mg
  • Vitamín A 3798.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na plátky maso, které naložíme do směsi z oleje, česneku, provensálského koření, pepře a citronové šťávy na 24 hodin.

  • 2

    Maso zprudka opečeme na pánvi, poté přendáme do pekáče. Dáme na něj opečenou cibuli, nakrájenou papriku a rajčata. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Pečeme asi 1 hodinu v troubě doměkka.

Komentáře k receptu