Jablečný sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 0 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 266.5 mg
- Vláknina 7751 mg
- Vitamín A 7751 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr krátce svaříme s jablečnou šťávou.
-
2
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nadrobno je nakrájíme. Vložíme je do cukerného sirupu a rozvaříme. Potom jablka prolisujeme sítem, ochutíme citronovou šťávou a calvadosem.
-
3
Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do jablečné směsi.
-
4
Sorbet mrazíme v nerezové nádobě za občasného promíchání asi 2 hodiny. Podáváme ve tvaru noků vypíchnutých lžící.