Ravioli polévané šalvějovým máslem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Chřest zelený
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 311.7 mg
- Draslík 37.1 mg
- Vláknina 1715.2 mg
- Vitamín A 1715.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje, másla a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do alobalu a necháme ho 60 minut odpočívat. Chřest očistíme a uvaříme v 1 litru vroucí vody. Bylinky opereme a nasekáme. Chřest, bazalku, nastrouhaný sýr promísíme s 2 žloutky a směs ochutíme špetkou soli a pepřem.
-
2
Z odpočatého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na stejně velké čtverce. Na polovinu čtverců do středu rozdělíme připravenou náplň z chřestu, sýra a vajec.
-
3
Prázdnými čtverci těsta naplněné čtverce překryjeme, okraje utěsníme a potřeme vodou. Takto připravené ravioli vaříme v 1 litru vody 10 minut. Podáváme teplé.