Venkovské lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Cuketa
  • 350 g Lilek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 30 g Bazalka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Špenátový protlak mražený
  • 120 g Paprika červená
  • 150 g Lasagne
  • 140 g Protlak rajčatový
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 928.2 mg
  • Vláknina 15482 mg
  • Vitamín A 15482 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.1 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilek nakrájíme na plátky, dáme do cedníku, hustě je posolíme a necháme stát asi 30 minut.

  • 2

    Rozehřejeme 1 lžíci oleje, vložíme cukety a 3 minuty je smažíme. Vložíme je do mísy a podle chuti osolíme. Osolíme a opepříme špenát a dáme ho stranou.

  • 3

    Lilek omyjeme a osušíme. Na pánvi se zbývajícím olejem smažíme lilky po obou stranách do zlatova. Vyjmeme je a dáme stranou.

  • 4

    Do pánve přidáme nakrájenou cibuli, kostičky červené papriky a drcený česnek a osmažíme je a průběžně promícháváme 3-5 minut doměkka. Přidáme rajčata, rajský protlak a cukr. Za stálého míchání podusíme 10 minut doměkka a okořeníme bazalkou, pepřem a solí.

  • 5

    Třetinu směsi rozestřeme do velké zapékací mísy a přikryjeme jednou třetinou předvařených lasagní. Přidáme lilek a polovinu rajské omáčky, potom druhou třetinu lasagní a špenát, zbytek lasagní a rajské omáčky a jako poslední vrstvu ozdobně položíme cukety.

  • 6

    Pečeme 35 minut v troubě na 190 °C doměkka a dozlatova.

Komentáře k receptu