Vepřové maso na zelenině a smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Hrášek
  • 200 g Mrkev kořen
  • 800 g Vepřové maso libové
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 3.2 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1.3 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 9770 mg
  • Vitamín A 9770 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3408.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme polovinou dávky soli, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do velkého kastrolu dáme nastrouhanou zeleninu, zelí nakrouhané na nudle, hrášek a na to vrstvu masa, podlijeme vodou a dusíme zakryté doměkka asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Protlak smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi. Krátce povaříme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu