Vepřové maso na zelenině a smetaně
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Hrášek
- 200 g Mrkev kořen
- 800 g Vepřové maso libové
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 400 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Protlak rajčatový
- 3.2 ml Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 1.3 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 105 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 9770 mg
- Vitamín A 9770 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3408.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme polovinou dávky soli, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do velkého kastrolu dáme nastrouhanou zeleninu, zelí nakrouhané na nudle, hrášek a na to vrstvu masa, podlijeme vodou a dusíme zakryté doměkka asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Protlak smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi. Krátce povaříme a můžeme podávat.