Těstoviny se smetanovou omáčkou z krevet a chřestu
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
- 500 g Chřest bílý
- 300 g Těstoviny čtyřvaječné
- 75 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Krabí tyčinky
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Šťáva citrónová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 28 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 103.7 mg
- Draslík 262.3 mg
- Vláknina 5344.4 mg
- Vitamín A 5344.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný chřest uvaříme v polovině dávky vody s polovinou soli s kostkou cukru a necháme okapat. Chřestové hlavičky odkrojíme a odložíme, zbytek chřestu pokrájíme na kousky. Do zbylé vody se solí dáme vařit široké nudle podle návodu na obale. Než se nudle uvaří, na mírném ohni rozmícháme ve smetaně kousky krabích tyčinek a chřestu. Na ohni směs promícháváme tak dlouho, dokud nevznikne hladká omáčka, kterou dochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Krevety necháme okapat a spolu s chřestovými hlavičkami je vmícháme do připravované smetanové směsi a minutu povaříme. Uvařené nudle necháme okapat na sítu a upravíme je s omáčkou na talíře. Pokrm ozdobíme petrželovou natí. Podáváme teplé.