Zapečená sekaná z masa a brambor

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 50 g Křen
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 100 g Strouhanka
  • 200 g Strouhanka
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1557 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 242.2 mg
  • Draslík 1010.2 mg
  • Vláknina 12363.3 mg
  • Vitamín A 12363.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kusy a uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme. Přidáme mléko, sůl, 3 vejce a máslo a metlou vyšleháme do hladké kaše.

  • 2

    Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, až zesklovatí. Přidáme mleté maso, strouhanku, trochu mléka, pepř, sůl a vejce a vypracujeme do hladké hmoty.

  • 3

    Pekáč vymažeme máslem (20 g) a vysypeme strouhankou, na dno rozprostřeme vrstvu kaše, na ni vrstvu masa a zakončíme opět vrstvou kaše. Povrch vyrovnáme, poklademe plátky másla a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypané nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu