Zapečená sekaná z masa a brambor
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 50 g Křen
- 120 g Máslo čerstvé
- 40 g Máslo čerstvé
- 9 g Sůl
- 8 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 40 g Sádlo škvařené
- 100 g Strouhanka
- 200 g Strouhanka
- 300 g Vepřové maso mleté
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 2 dl Mléko polotučné
- 0.5 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1557 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 242.2 mg
- Draslík 1010.2 mg
- Vláknina 12363.3 mg
- Vitamín A 12363.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kusy a uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme. Přidáme mléko, sůl, 3 vejce a máslo a metlou vyšleháme do hladké kaše.
-
2
Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, až zesklovatí. Přidáme mleté maso, strouhanku, trochu mléka, pepř, sůl a vejce a vypracujeme do hladké hmoty.
-
3
Pekáč vymažeme máslem (20 g) a vysypeme strouhankou, na dno rozprostřeme vrstvu kaše, na ni vrstvu masa a zakončíme opět vrstvou kaše. Povrch vyrovnáme, poklademe plátky másla a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypané nastrouhaným křenem.