Salám se zelím a protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 17 g
- Sodík 733 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 456 mg
- Vláknina 10596.7 mg
- Vitamín A 10596.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a necháme podusit doměkka.
-
2
Na másle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme mouku a do hotové jíšky vmícháme protlak, podlijeme vodou ze zelí a krátce povaříme. Jíšku vmícháme do vařeného zelí, osolíme, opepříme a přihodíme na kostičky nakrájený šunkový salám. Dokonale prohřejeme a můžeme podávat, nejlépe s vařenými bramborami.