Lilek na italský způsob

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 125 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Cukr krupice
  • 120 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Mozzarella
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Protlak rajčatový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Lilek
  • 2.96 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 864 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 880.2 mg
  • Vláknina 23007.6 mg
  • Vitamín A 23007.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky nakrájíme na 1 cm plátky. Dáme je do cedníku, osolíme a necháme stát 30 minut. Opláchneme je vodou a osušíme ubrouskem.

  • 2

    Plátky lilků dáme do ušlehaného vejce a pak do mouky, přebytečnou mouku setřeseme.

  • 3

    Rozehřejeme olej a postupně smažíme dozlatova po obou stranách. Mezi várkami přidáme podle potřeby olej. Baklažány vyjmeme děrovanou lžící a osušíme je na ubrousku.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje, přidáme cibuli a osmažíme ji. Vložíme rajčata, rajský protlak, česnek a bazalku. Podusíme do zhoustnutí. Podle chuti opepříme a osolíme a přidáme trochu cukru.

  • 5

    Trochu omáčky nalijeme do mělké zapékací mísy, pokryjeme vrstvou osmažených baklažánů, pak vrstvou mozzarelly a parmezánu. Pokračujeme ve vrstvení a skončíme rajčatovou směsí, mozzarellou a parmezánem.

  • 6

    Zapečeme 15-20 minut v troubě na 190 °C, až sýr lehce zezlátne.

Komentáře k receptu