Pikantní masová směs
Suroviny
- 60 g Anglická slanina
- 100 g Okurky
- 80 g Slanina vepřová
- 150 g Vepřová kýta
- 200 g Klobása uzená
- 250 g Vepřová panenka
- 400 g Chléb slunečnicový
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Kapie
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibule červená
- 0.13 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 38 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 80.3 mg
- Draslík 651.8 mg
- Vláknina 17877.5 mg
- Vitamín A 17877.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu a svíčkovou (panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu a anglickou slaninu pokrájíme na proužky. Červenou cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Omyjeme papriky a malou chilli papričku. Rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky, chilli na tenké nudličky. Červenou sterilovanou kapií pokrájíme na proužky. Nakládané sladkokyselé okurky pokrájíme na plátky. Klobásu pokrájíme na kolečka.
-
2
V hlubší pánvi si rozpustíme sádlo se slaninou, když se začne smažit, dáme na ni pokrájené maso a maso prudce restujeme dozlatova (2-4 minuty).
-
3
Poté maso osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme klobásu, okurky, chilli, papriky, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut. Směs dochutíme cukrem, Worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí.
-
4
Mezitím si na másle zpěníme červenou cibuli.
-
5
Na talíře rozdělíme porce masové směsi se zeleninou, ozdobíme červenou cibulkou a podáváme se slunečnicovým chlebem.