Parmice na zázvoru
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Rajčata
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Chilli omáčka
- 1.25 dl Omáčka sójová
- 1.25 dl Vývar rybí
- 1.25 dl Ocet česnekový
- 1 kg Parmice
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 19 g
- Sodík 772 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 1047.2 mg
- Vláknina 2054 mg
- Vitamín A 2054 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zvenčí i zevnitř rybu omyjeme a utřeme do sucha. Po každé straně parmici třikrát nařízneme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř.
-
2
Rybu položíme na ohnivzdorný talíř, posypeme nasekanou jarní cibulkou, zázvorem a vložíme i s talířem do pařáku, umístěného v hrnci nad hladinou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut.
-
3
Do pánve vlijeme sójovou omáčku, česnekový vinný ocet, chilli omáčku, moučkový cukr, pokrájenou papriku, rybí vývar, rajče a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na prudkém plameni, dokud dostatečně nezhoustne.
-
4
Rybu vyndáme z pařáku a položíme na ohřátou servírovací mísu. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.