Treska smažená s mangem
Suroviny
- 175 g Mrkev kořen
- 450 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Mango
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 1 dl Šťáva z růžových grepů
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 105 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 646.5 mg
- Vláknina 7132.8 mg
- Vitamín A 7132.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na tenké tyčinky pokrájíme očištěnou mrkev. Olej rozehřejeme v předehřátém woku a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, mrkev a papriku.
-
2
Tresku pokrájíme na kostky. Oloupeme mango a dužinu oškrábeme z pecky, pokrájíme ji na tenké plátky. Do woku přidáme mango a tresku a smažíme 5 minut.
-
3
Smícháme v misce solamyl, ovocnou a limetkovou šťávu, sójovou omáčku a nalijeme směs do woku. Vaříme, dokud nezačne směs houstnout.
-
4
Hotový pokrm posypeme koriandrem a podáváme.