Mořský jazyk na marsale

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 ks Šalotka
  • 8 plátek Mořský jazyk
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 dl Voda pitná
  • 1 dl Víno Marsala
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 48.9 mg
  • Draslík 765.8 mg
  • Vláknina 5142.3 mg
  • Vitamín A 5142.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého hrnce dáme vodu, oloupanou a přepůlenou cibuli, oškrábanou a přepůlenou mrkev, rybí kosti a kůži a bobkové listy a přivedeme do varu. Zmírníme plamen a povaříme směs hodinu, poté vývar procedíme a vyhodíme kosti a kůži a necháme stát.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme pokrájené šalotky a smažíme 3 minuty. Přidáme přepůlené žampiony a smažíme další 3 minuty. Přidáme kuličky pepře a postupně rybí maso. Z obou stran smažíme plátky do zlatohněda. Poté je vyndáme a udržujeme teplé.

  • 3

    Přilijeme do směsi vývar a víno a necháme povařit 5 minut. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Omáčkou přelijeme rybí plátky a podáváme.

Komentáře k receptu