Mořský jazyk na marsale
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 150 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Bobkový list
- 4 ks Šalotka
- 8 plátek Mořský jazyk
- 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 6 dl Voda pitná
- 1 dl Víno Marsala
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 106 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 48.9 mg
- Draslík 765.8 mg
- Vláknina 5142.3 mg
- Vitamín A 5142.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme vodu, oloupanou a přepůlenou cibuli, oškrábanou a přepůlenou mrkev, rybí kosti a kůži a bobkové listy a přivedeme do varu. Zmírníme plamen a povaříme směs hodinu, poté vývar procedíme a vyhodíme kosti a kůži a necháme stát.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme pokrájené šalotky a smažíme 3 minuty. Přidáme přepůlené žampiony a smažíme další 3 minuty. Přidáme kuličky pepře a postupně rybí maso. Z obou stran smažíme plátky do zlatohněda. Poté je vyndáme a udržujeme teplé.
-
3
Přilijeme do směsi vývar a víno a necháme povařit 5 minut. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Omáčkou přelijeme rybí plátky a podáváme.