Ryba na zázvorém másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Pstruh
  • 5 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1019 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 105 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 326 mg
  • Draslík 1926.4 mg
  • Vláknina 2558 mg
  • Vitamín A 2558 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby omyjeme a osušíme. V misce promícháme rozetřený česnek, koriandr, citronovou kůru a polovinu dávky soli a pepře. Směsí vyplníme břišní dutinu všech ryb. Ryby potřeme olejem, osolíme a opepříme. Každou rybu zabalíme do pergamenového papíru.

  • 2

    Rozehřejeme troubu a ryby vložíme do pekáče a zapékáme v předehřáté troubě 25 minut. V pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zázvor, sójovou omáčku a promícháme.

  • 3

    Upečené ryby rozbalíme, polijeme je zázvorovým máslem a podáváme.

Komentáře k receptu