Ryba na zázvorém másle
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Pstruh
- 5 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1019 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 61 g
- Sodík 588 mg
- Bílkoviny 105 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 326 mg
- Draslík 1926.4 mg
- Vláknina 2558 mg
- Vitamín A 2558 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby omyjeme a osušíme. V misce promícháme rozetřený česnek, koriandr, citronovou kůru a polovinu dávky soli a pepře. Směsí vyplníme břišní dutinu všech ryb. Ryby potřeme olejem, osolíme a opepříme. Každou rybu zabalíme do pergamenového papíru.
-
2
Rozehřejeme troubu a ryby vložíme do pekáče a zapékáme v předehřáté troubě 25 minut. V pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zázvor, sójovou omáčku a promícháme.
-
3
Upečené ryby rozbalíme, polijeme je zázvorovým máslem a podáváme.