Losos na smetaně se sezamovými semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 polévková lžíce Sezam - semena
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 polévková lžíce Vývar rybí
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 615 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 102.9 mg
  • Draslík 776.3 mg
  • Vláknina 5656.3 mg
  • Vitamín A 5656.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky lososa zbavíme kůže a pokrájíme na proužky. Osušíme, osolíme a opepříme polovinou dávky, potřeme sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.

  • 2

    Dvě lžíce oleje rozehřejeme ve woku, přidáme kousky ryby a smažíme do zlatohněda za stálého míchání. Poté vyndáme maso z woku, necháme okapat a udržujeme teplé. Olej z woku vylijeme. Poté v něm rozehřejeme zbývající olej, přidáme pokrájené jarní cibulky s cuketou a smažíme 2 minuty. Přimícháme kurkumu, citronovou šťávu a kůru z jednoho citronu, zbylou sůl a pepř. Vlijeme vývar a přivedeme k varu. Minutu povaříme a vmícháme smetanu.

  • 3

    Na závěr přidáme rybí maso, opatrně ho vmícháme a prohřejeme. Podáváme horké.

Komentáře k receptu