Losos na smetaně se sezamovými semínky
Suroviny
- 750 g Losos - filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Citrony
- 2 ks Cuketa
- 4 ks Cibulka jarní
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 6 polévková lžíce Vývar rybí
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 102.9 mg
- Draslík 776.3 mg
- Vláknina 5656.3 mg
- Vitamín A 5656.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky lososa zbavíme kůže a pokrájíme na proužky. Osušíme, osolíme a opepříme polovinou dávky, potřeme sójovou omáčkou a posypeme sezamovými semínky.
-
2
Dvě lžíce oleje rozehřejeme ve woku, přidáme kousky ryby a smažíme do zlatohněda za stálého míchání. Poté vyndáme maso z woku, necháme okapat a udržujeme teplé. Olej z woku vylijeme. Poté v něm rozehřejeme zbývající olej, přidáme pokrájené jarní cibulky s cuketou a smažíme 2 minuty. Přimícháme kurkumu, citronovou šťávu a kůru z jednoho citronu, zbylou sůl a pepř. Vlijeme vývar a přivedeme k varu. Minutu povaříme a vmícháme smetanu.
-
3
Na závěr přidáme rybí maso, opatrně ho vmícháme a prohřejeme. Podáváme horké.