Vepřové kotlety na mrkvích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 285 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 98.3 mg
- Draslík 769.3 mg
- Vláknina 12959.8 mg
- Vitamín A 12959.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.9 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, posypeme špetkou soli, špetkou pepře. Naklepeme a na pánvi v rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Na druhou pánev dáme máslo, roztopíme ho a do něj nastrouháme mrkev a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme nasekanou cibuli, nastrouhanou petržel, kmín, přilijeme víno a zeleninu pomalu podusíme. Na konci dušení podle chuti pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a a stáhneme ze sporáku.