Pečené fazole v sýrové omáčce
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Pórek
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 g Sýr Čedar
- 400 g Fazole červené sterilované
- 300 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1620 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 110.6 mg
- Draslík 1017.3 mg
- Vláknina 21013.2 mg
- Vitamín A 21013.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájený pórek a mícháme několik minut, až změkne, ale nezhnědne. Pórek vyjmeme děrovanou lžící a dáme stranou.
-
2
Vložíme drcený česnek a nakrájené houby a smažíme je za občasného míchání 5 minut. Přidáme scezené fazole, nakrájená rajčata, rajský protlak, 3 lžíce petrželky a sůl a pepř podle chuti. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 20 minut.
-
3
Sýrová omáčka: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko. Vaříme mírným varem a mícháme do
-
4
zhoustnutí. Potom necháme omáčku vychladnout. Vmícháme vejce a sýr
-
5
a osolíme a opepříme podle chuti.
-
6
Směs s fazolemi dáme do zapékací mísy a navrch dáme pórek. Polijeme ho omáčkou a pečeme 30 minut v troubě na 190 °C dozlatova. Ozdobíme zbývající petrželkou a servírujeme.