Treska po indonésku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 plátek Treska aljašská
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 8 polévková lžíce Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 12.4 mg
  • Draslík 502.5 mg
  • Vláknina 2036.3 mg
  • Vitamín A 2036.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky tresky opláchneme a osušíme. Vnější listy z citronové trávy odstraníme, stonek pokrájíme na malé kousky. Do mixéru vložíme cibuli, česnek, citronovou trávu, kurkumu, zázvor, sůl, pepř, citronovou šťávu, máslo a kokosové mléko. Vše rozmixujeme.

  • 2

    Rybí plátky dáme do nekovové misky, přelijeme kokosovou směsí a obrátíme, aby se pokryly z obou stran.

  • 3

    Rybí plátky grilujeme 15 minut, jednou otočíme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu