Treska po indonésku
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 1 ks Cibule červená
- 4 plátek Treska aljašská
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 8 polévková lžíce Kokosové mléko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 13 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 12.4 mg
- Draslík 502.5 mg
- Vláknina 2036.3 mg
- Vitamín A 2036.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky tresky opláchneme a osušíme. Vnější listy z citronové trávy odstraníme, stonek pokrájíme na malé kousky. Do mixéru vložíme cibuli, česnek, citronovou trávu, kurkumu, zázvor, sůl, pepř, citronovou šťávu, máslo a kokosové mléko. Vše rozmixujeme.
-
2
Rybí plátky dáme do nekovové misky, přelijeme kokosovou směsí a obrátíme, aby se pokryly z obou stran.
-
3
Rybí plátky grilujeme 15 minut, jednou otočíme. Ihned podáváme.