Nadívaný mořský jazyk grilovaný
Suroviny
- 50 g Strouhanka
- 1000 g Mořský jazyk
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata sušená sterilovaná
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1061 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 4377.8 mg
- Vláknina 27438 mg
- Vitamín A 27438 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 231.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme na pánvi, až začne pěnit. Smažíme na něm pokrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí.
-
2
V misce smícháme sušená rajčata, tymián, citronovou šťávu, strouhanku, sůl a pepř. Směs přidáme do pánve a promícháme.
-
3
Uvnitř břišní dutiny mořského jazyka odřízneme maso od páteře a vytvoříme tím kapsu. Lžící vložíme dovnitř směs. Ryby smažíme na oleji 6 minut z každé strany do zlatohněda. Okamžitě podáváme.