Pečené klobásy s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 500 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 90 g Čočka červená
  • 500 ml Voda pitná
  • 900 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Klobása vepřová
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 999 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 2082 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 123.3 mg
  • Draslík 1326.8 mg
  • Vláknina 13411.7 mg
  • Vitamín A 13411.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozehřejeme olej a klobásy na něm dohněda osmahneme. Vyjmeme je a nakrájíme na silná kolečka.

  • 2

    Do pekáče dáme vrstvy koleček pórku, kolečka brambor, klobás a čočky uvařené doměkka. Osolíme a opepříme, proložíme bobkovými listy, hřebíčkem a česnekem. Navrch dáme opět vrstvu brambor.

  • 3

    Zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a 30 minut pečeme v předehřáté troubě při 160 °C, případně podléváme.

  • 4

    Odstraníme poklici, zvýšíme teplotu na 200 °C a 20-25 minut necháme brambory dohněda zapéci. Ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu