Pečené klobásy s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 999 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 63 g
- Sodík 2082 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 123.3 mg
- Draslík 1326.8 mg
- Vláknina 13411.7 mg
- Vitamín A 13411.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej a klobásy na něm dohněda osmahneme. Vyjmeme je a nakrájíme na silná kolečka.
-
2
Do pekáče dáme vrstvy koleček pórku, kolečka brambor, klobás a čočky uvařené doměkka. Osolíme a opepříme, proložíme bobkovými listy, hřebíčkem a česnekem. Navrch dáme opět vrstvu brambor.
-
3
Zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a 30 minut pečeme v předehřáté troubě při 160 °C, případně podléváme.
-
4
Odstraníme poklici, zvýšíme teplotu na 200 °C a 20-25 minut necháme brambory dohněda zapéci. Ozdobíme petrželkou.