Kasulet s uzeninou
Suroviny
- 250 g Cibule
- 250 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Petržel - nať
- 150 g Strouhanka
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 20 g Tymián čerstvý
- 500 g Klobása vepřová
- 250 g Salám Chorizo
- 400 g Fazole
- 300 ml Vývar drůbeží
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1751 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 580.4 mg
- Vláknina 5228.8 mg
- Vitamín A 5228.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole zalijeme je dostatečným množstvím studené vody a necháme přes noc namočené.
-
2
Fazole scedíme, necháme okapat a propláchneme je proudem studené vody. Vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme je zprudka 10 minut, potom 30 minut zvolna, až změknou. Necháme je okapat.
-
3
V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme olej a na kolečka nakrájené klobásy a opečeme. Z tuku je vyjmeme.
-
4
Z pánve slijeme kromě 1 polévkové lžíce všechen tuk, přidáme kolečka cibule a několik minut opečeme, až změkne, ale ještě nemění barvu.
-
5
Do pánve vrátíme klobásy, přidáme fazole, kostičky salámu, rajčata, vývar, víno, rajský protlak, česnek, tymián, petržel, podle chuti sůl, pepř a promícháme.
-
6
Vše dáme do zapékací mísy. Zakryjeme a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 160 °C. Zasypeme vrstvou strouhanky. Již nepřikrýváme a vrátíme jej na 15-20 minut do trouby, aby se strouhanka dozlatova propekla. Ozdobíme petrželkou a podáváme.