Pečené fazole se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 30 g
- Sodík 946 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 342.1 mg
- Vláknina 3797.5 mg
- Vitamín A 3797.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole, zalijeme je dostatečným množstvím vody a necháme přes noc namočené.
-
2
Druhý den fazole scedíme a propláchneme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou a zprudka je vaříme 10 minut, potom je částečně přikryjeme a 30 minut vaříme. Znovu je scedíme a odložíme stranou.
-
3
Do pekáče dáme cukr, rajský protlak, světlý sirup, hořčici, sůl, podle chuti pepř a za stálého míchání směs zvolna zahřejeme.
-
4
Vložíme rozškvařenou slaninu, rozčtvrcenou cibuli, okapané fazole a odměřené množství vody. Uvedeme do varu, přikryjeme těsnou poklicí
-
5
a za občasného míchání 4,5 - 5 hodin dusíme v předehřáté troubě při 140 °C. Před podáváním ochutnáme a dokořeníme.