Tvarohové řezy z kynutého bramborového těsta
Suroviny
- 200 g Brambory
- 60 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Droždí
- 20 g Cukr moučkový
- 60 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 50 g Tvaroh měkký
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Rum
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Rozinky tmavé
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Citronová kůra
- 3 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 14 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 258.3 mg
- Vláknina 4065.6 mg
- Vitamín A 4065.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. Droždí necháme vykynout v mléce se žloutkem. Mouku prosejeme, vmícháme brambory, rozsekané máslo, nastrouhanou citronovou kůru, cukr a droždí. Vypracujeme těsto a pod vlažným kastrolem necháme vykynout.
-
2
Z těsta vyválíme dva stejné obdélníky, jeden složíme na vymazaný plech, potřeme nádivkou, posypeme rozinkami a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Vychladlé těsto potřeme bílkovou polevou, necháme zaschnout a nakrájíme.
-
3
Na nádivku umícháme cukr, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme tvaroh a sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme, potřeme těsto a posypeme rozinkami.
-
4
Na polevu mícháme cukr, bílek a rum do zhoustnutí.