Jakitori losos
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 5 g
- Sodík 871 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 109 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 1560.5 mg
- Vláknina 25252.5 mg
- Vitamín A 25252.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84.4 mg
- Vitamín E 6.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa zbavíme kůže a maso nakrájíme na kousky. Bílé konce pórků nakrájíme na kousky. Střídavě napichujeme kusy lososa a pórků na 8 grilovacích jehel. Rybí kebaby necháme v lednici vychladit, než je budeme potřebovat.
-
2
V pánvičce smícháme rybí vývar, sójovou omáčku, bílé víno, moučkový cukr, sherry a česnek. Prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme povařit 2 minuty. Omáčku protlačíme sítem a necháme vychladnout.
-
3
Třetinu omáčky odlijeme do malé misky a dáme stranou na podávání s kebaby. Kebaby položíme na rošt a potřeme omáčkou. Opékáme je 10 minut, jednou otočíme.
-
4
Kebaby často potíráme zbývající omáčkou.
-
5
Podáváme s miskou uschované omáčky na namáčení.