Mořský okoun s olivovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Špagety, Makarony
  • 175 g Olivy zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Citrony
  • 8 plátek Okouník mořský
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 dl Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 121 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 952.2 mg
  • Vláknina 12486.2 mg
  • Vitamín A 12486.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si olivovou omáčku - ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou šalotku a smažíme 4 minuty. Poté vmícháme nasekané vypeckované olivy, kapary a 3 minuty smažíme. Přilijeme do pánve balzámový ocet, rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Osolíme polovinou dávky soli, opepříme, vmícháme citronovou šťávu a sundáme pánev z ohně a udržujeme teplé.

  • 2

    Osolenou vodu ve velkém hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej a vaříme zhruba 12 minut na skus.

  • 3

    V mezičase v předehřátém grilu opečeme rybí medailonky cca 4 minuty z každé strany.

  • 4

    Těstoviny scedíme a podáváme s grilovanými medailonky a olivovou omáčkou.

Komentáře k receptu