Mořský okoun s olivovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Špagety, Makarony
- 175 g Olivy zelené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Citrony
- 8 plátek Okouník mořský
- 1.5 l Voda pitná
- 3 dl Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Kapary
- 4 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 121 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 952.2 mg
- Vláknina 12486.2 mg
- Vitamín A 12486.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si olivovou omáčku - ve velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou šalotku a smažíme 4 minuty. Poté vmícháme nasekané vypeckované olivy, kapary a 3 minuty smažíme. Přilijeme do pánve balzámový ocet, rybí vývar a přivedeme k varu. Vaříme, až se odpaří polovina tekutiny. Osolíme polovinou dávky soli, opepříme, vmícháme citronovou šťávu a sundáme pánev z ohně a udržujeme teplé.
-
2
Osolenou vodu ve velkém hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej a vaříme zhruba 12 minut na skus.
-
3
V mezičase v předehřátém grilu opečeme rybí medailonky cca 4 minuty z každé strany.
-
4
Těstoviny scedíme a podáváme s grilovanými medailonky a olivovou omáčkou.