Srnčí steaky na grilu
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 plátek Srnčí kýta
- 1.5 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 1 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 95.8 mg
- Vláknina 1230.3 mg
- Vitamín A 1230.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáče vložíme očištěné plátky masa. Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme olej, vinný ocet, víno, cukr, drobně posekanou petrželku a tymián, nakrájenou cibuli, hořčici, bobkový list, sůl a pepř. Sklenicí třepáme, aby se vše spojilo. Marinádou přelijeme srnčí maso a přikryjeme. Necháme v lednici přes noc. Občas maso obrátíme.
-
2
Maso grilujeme po každé straně 2 minuty, poté přesuneme na menší žár a pečeme 10 minut po každé straně. Ihned podáváme.