Hovězí řízky na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 100 g Kedlubna
  • 100 g Květák
  • 150 g Mrkev kořen
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 70 g Sádlo škvařené
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 150 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 390.8 mg
  • Vláknina 7822.5 mg
  • Vitamín A 7822.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Na velké pánvi osmažíme na rozpáleném sádle. Kořenovou zeleninu a kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, ostatní zeleninu nakrájíme na menší kusy, kopr nasekáme. Vše dáme do velkého hrnce spolu s masem a tukem z opékání, zalijeme vařící vodou a dusíme zakryté na mírném ohni 40 minut. Podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Pokrm je hotový, když je zelenina rozvařená a maso měkké.

Komentáře k receptu