Hovězí řízky na zelenině
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 100 g Kedlubna
- 100 g Květák
- 150 g Mrkev kořen
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 300 g Zelí hlávkové bílé
- 70 g Sádlo škvařené
- 50 g Kopr čerstvý
- 1000 g Hovězí maso zadní
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 150 g Petržel kořen
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cibule
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 390.8 mg
- Vláknina 7822.5 mg
- Vitamín A 7822.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
2
Na velké pánvi osmažíme na rozpáleném sádle. Kořenovou zeleninu a kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, ostatní zeleninu nakrájíme na menší kusy, kopr nasekáme. Vše dáme do velkého hrnce spolu s masem a tukem z opékání, zalijeme vařící vodou a dusíme zakryté na mírném ohni 40 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Pokrm je hotový, když je zelenina rozvařená a maso měkké.