Koule ze srnčího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pomeranče
  • 15 g Cukr moučkový
  • 450 g Srnčí mleté maso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 222.8 mg
  • Vláknina 6792 mg
  • Vitamín A 6792 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme srnčí mleté s posekaným pórkem, solí, pepřem, nastrouhanou mrkví a mletým muškátovým oříškem. Přidáme našlehaný bílek, aby se vše spojilo a rukama těsto propracujeme. Rozdělíme směs na 16 dílků, z kterých vytvarujeme koule.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vodu, kuličky dáme do pařáku a dáme nad hladinu vroucí vody. Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 10 minut.

  • 3

    Omyjeme a nakrájíme japonské pomeranče na plátky. Dáme je do pánve s cukrem, vodou a přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty. Vznikne nám omáčka.

  • 4

    V misce smícháme solamyl se sherry a směs přidáme do pánve, prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Masové koule necháme okapat a naservírujeme na talíře. Přelijeme je omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu