Srnčí se sladkokyselou omáčkou
Suroviny
- 225 g Kompot ananasový
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 25 g Fazolové klíčky
- 350 g Srnčí maso
- 100 g Kukuřice
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 6 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 561.4 mg
- Vláknina 5176 mg
- Vitamín A 5176 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky pokrájíme na kousky dlouhé 2,5cm. Rozkrojíme podélně papriku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na kusy velké 2,5cm. Odřízneme stopky ze zelených fazolek a upravíme kukuřičné klásky.
-
2
Z masa odřízneme tučné části a maso nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm maso, zázvor a rozetřený česnek. K masu přimícháme papriku, fazolky, jarní cibulky, kukuřičky, vinný ocet, sherry, sójovou omáčku a med. Vše dusíme zhruba 5 minut.
-
3
Na závěr zlehka vmícháme kostky ananasu, fazolové klíčky a krátce prohřejeme. Ihned podáváme.