Trnávské švalky – mléčná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 16 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 95.3 mg
- Draslík 19.5 mg
- Vláknina 787.5 mg
- Vitamín A 787.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1558.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce si dáme vařit mléko se solí.
-
2
V misce si vyšleháme kapání: 1 vejce + 50 g hladké mouky.
-
3
Když se mléko začne vařit, přes vidličku za stálého promíchávání nakapeme kapání do mléka – švalky.
-
4
Kapání krátce povaříme, dochutíme máslem a mléčnou polévku podáváme.