Stryky – bramborák se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 40 g Mandle
  • 500 g Švestky
  • 100 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 1153.2 mg
  • Vláknina 16441 mg
  • Vitamín A 16441 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté švestky rozpůlíme, dáme do mísy a prosypeme krystalovým cukrem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je do mísy, přebytečnou vodu z brambor slijeme a smícháme je s vajíčkem, solí, moukou a zázvorem. Těsto musí být polohusté.

  • 2

    Plech potřeme sádlem a rozehřejeme ho. Bramborové těsto rozetřeme po celé ploše, položíme na něj švestky, do poloviny švestek vložíme oloupané mandle. Stryky – bramborák se švestkami dáme do předem rozpálené trouby péct. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 35–45 minut.

  • 3

    Upečené „stryky“ rozkrájíme na porce, posypeme práškovým cukrem s vanilkou a podáváme.

Komentáře k receptu