Nákyp ze pstruhů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 32 g
- Sodík 849 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 171.8 mg
- Draslík 2145.3 mg
- Vláknina 18855 mg
- Vitamín A 18855 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Očištěné a omyté pstruhy podusíme v osolené vodě doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky.
-
3
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na části másla, přidáme kousky pstruhů a opečeme je.
-
4
Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
-
5
Všechy připravené suroviny urovnáme ve vrstvách do máslem vymazané nákypové formy, každou vrstvu osolíme a zakapeme worcesterem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým máslem. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
6
Můžeme podávat se zeleninovým salátem.