Vajíčková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 91 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 33.7 mg
- Vláknina 2319.4 mg
- Vitamín A 2319.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci roztopíme máslo, přidáme nastrouhanou mrkev a osmažíme. V hrníčku rozkvedláme vejce, osolíme je a vlijeme do hrnce, kde je spolu s mrkví osmažíme, přisypeme pomalu krupici, zalijeme vodou a pod poklicí povaříme. Uvařenou polévku nakonec dochutíme solí, pepřem a přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať.