Telecí po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 700 g Telecí kýta
  • 30 g Olivy bez pecky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno červené
  • 3 dl Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 154.5 mg
  • Draslík 1823.2 mg
  • Vláknina 13397 mg
  • Vitamín A 13397 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme ve velké pánvi máslo, osmahneme na něm kostky brambor, dokud nezačnou hnědnout. Poté je z pánve vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme telecí řízky a z každé strany je osmahneme, dokud se maso neuzavře. Vyndáme z pánve a dáme stranou.

  • 2

    Osmahneme v pánvi pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme do pánve mouku a rajčatový protlak a minutu povaříme. Postupně přiléváme červené víno a kuřecí vývar a vymícháme hladkou omáčku. Dáme zpět do pánve brambory a telecí řízky. Přidáme pokrájená rajčata, bazalku, olivy, sůl a pepř.

  • 3

    Vše vložíme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 60 minut. Podáváme horké.

Komentáře k receptu