Telecí po italsku
Suroviny
- 675 g Brambory
- 60 g Máslo čerstvé
- 700 g Telecí kýta
- 30 g Olivy bez pecky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 8 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Víno červené
- 3 dl Vývar drůbeží
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 21 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 154.5 mg
- Draslík 1823.2 mg
- Vláknina 13397 mg
- Vitamín A 13397 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ve velké pánvi máslo, osmahneme na něm kostky brambor, dokud nezačnou hnědnout. Poté je z pánve vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme telecí řízky a z každé strany je osmahneme, dokud se maso neuzavře. Vyndáme z pánve a dáme stranou.
-
2
Osmahneme v pánvi pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme do pánve mouku a rajčatový protlak a minutu povaříme. Postupně přiléváme červené víno a kuřecí vývar a vymícháme hladkou omáčku. Dáme zpět do pánve brambory a telecí řízky. Přidáme pokrájená rajčata, bazalku, olivy, sůl a pepř.
-
3
Vše vložíme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 60 minut. Podáváme horké.